Styling 
~
Creative Direction
                                                                                                                                 About Projects Commercial Contact


Power Sisters
  
 
  

 

 
  
 


 

  
De fotoserie ‘Power Sisters’, een project van Perrine Philomeen met fotografie van Iris Haverkamp Begemann viert de community van kickboksvrouwen in Amsterdam, Nieuw-West. Sisterhood en empowerment staan hierin centraal.

Perrine Philomeen verhuisde naar Slotermeer. Het Amsterdam dat niet wordt gekenmerkt door grachtengordels,  maar door enorm veel kleur, verscholen in grijze gebouwen. De Nederlandse kunstenaar werd hier omarmd door de lokale vrouwelijke kickboks community, een hechte groep van voornamelijk Marrokaans-Nederlandse moslima’s. Hier maakte ze kennis met een niet eerder ervaren gevoel van community. Met Power Sisters viert ze de kracht en sisterhood die ze heeft ervaren tijdens de lessen.


Achter de deuren gaan hijabs af en bokshandschoenen aan. Er is ruimte om kwetsbaar te zijn, je eigen grenzen op te zoeken en elkaar aan te moedigen. De leiding wordt hier niet alleen genomen door leraar Assia: iedereen wordt in het proces betrokken. Hierbinnen ervaarde Philomeen dat we als vrouwen, ongeacht culturele of religieuze verschillen, verbonden met elkaar zijn.

Als art director wilde Philomeen deze bijzondere community visueel vastleggen. Hiervoor werkte ze samen met fotograaf Iris Haverkamp Begemann, die bekend staat om  haar werk waarin ze streeft naar een inclusieve hedendaagse samenleving. Door middel van mode en styling creëerde Philomeen samen met kickboksers Aya, Ouassima en Yasmina een perspectief waarin kracht en vrouwelijkheid de boventoon voeren. Sportieve -speciaal door Philomeen ontworpen- hijabs, felle kleuren en gedurfde make-up, vertellen voor haar het verhaal van de nieuwe generatie van Nieuw-West. Met deze fotoserie hoopt ze westerse stereotypen over moslimvrouwen te tackelen en biedt het een krachtige reactie op de negatieve beeldvorming in de huidige media. Power Sisters van Perrine Philomeen is een ode aan de vrouwen, de community die haar met open armen verwelkomde, en de buurt die ze inmiddels met trots ‘haar thuis’ noemt.

Project, styling en ontwerpen -  Perrine Philomeen
Fotografie-  Iris Haverkamp Begemann
Hair & make-up - Naomi Bonita
Styling assistant-  Marjolijn Scholten
Light assistant -  Josephien Verhoeff
Hair & make-up assistant - Rahma Sewlal
Twee prachtige ontwerpen van Mika Perlmutter

Deze fotoserie is gemaakt in samenwerking met Ouassima Benhaquim, Aya M’hadhebi en Yasmina Sina die kickboksen bij Unitefit.
Speciale dank aan kickboksleraar Assia en sportschool Unitefit.
Dit project PowerSisters is mede mogelijk gemaakt door Fotolab Amsterdam, AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Fonds voor Nieuw West.

All rights reserved 
© Perrine Philomeen 2023